Cum să alegi fotograful potrivit?

    Probabil ți-ai imaginat nunta ta încă de cînd erai mică, ți-ai imaginat rochia, locul unde se va petrece, cine vor fi acei oameni dragi care îți vor fi aproape și multe alte mici detalii, care vor face nunta ta una specială și vor pune amprenta ta pe lucrurile mici, dar care sunt atît de importante pentru tine. Ceea ce nu ți-ai imaginat este - că e atît de greu să alegi din multitudinea de prestatori pe acei mai buni pentru evenimentul tău, iar alegerea devine și mai complicată cînd vorbim despre amintirea cu care rămîi după eveniment. Așa dar, iată cîțiva pași care te vor ajuta să alegi fotograful potrivit pentru evenimentul tău.

1. Care este stilul de fotografii pe care vi-l doriți?

    Înainte de a alege fotograful, trebuie să vă decideți care este stilul de poze pe care vi-l doriți sau care vi se potrivește cel mai mult. Fine art, reportaj, sau un stil mai clasic, doriți ca fotografiile voastre să fie funny și pe neprins de veste sau pline de emoții, romantice. Defapt nunta este un eveniment complex, iar fotografia de nuntă cuprinde mai multe stiluri cu toate astea, fiecare fotograf este predispus spre un stil anume și asta își va lăsa amprenta pe fotografiile tale.

2. De ce sunt importante seriile de fotografii?

    După ce ai decis cum vrei să arate fotografiile tale și ce așteptări ai de la fotograf, ANALIZEAZĂ OFERTA. Este absolut necesar ca fotograful să îți prezinte serii de poze, care să includă un rezumat al evenimentului cap coadă, evită fotografii care îți arată o singură poză de la eveniment, sau o singură serie, încearcă să vezi diferența dintre seriile de poze, modul cum sunt prelucrate fotografiile și încearcă să-ți faci o impresie de ansamblu asupra lucrărilor 

3. Pagina web și prezenta în rețelele de socializare

    Pagina WEB este o resursă foarte informativă, analizează minuțios saitul fotografului tău, fii atent la orice detaliu, vezi dacă este funcțional și în genere dacă fotograful tău are un sait. Saitul este o carte de vizită a fotografului și orice fotograf care se respectă ar trebui să aibă un sait. Urmărește fotograful tău în rețelele de socializare, acolo vei descoperi ce fel de persoană este, și vei fi într-o permanentă comunicare cu el.

4. DA! pentru orice doleanță

    După ce ai analizat minuțios mai mulți fotografi, dacă e posibil stabileste o întîlnire fizică cu viitorul fotograf, spunei ce îți dorești, care sunt așteptările tale, și oferă-i cît mai multe detalii despre evenimentul tău, încearcă să eviți fotografii care îți răspund cu DA! la orice cerință de-a ta, ai putea să dai peste cineva care cu disperare este gata să-ți promită orice numai să semneze contractul.

5. Chimie 

    Este foarte important ca între fotograf și miri să existe chimie. Fotograful este acea persoană care va fi prezent și va interacționa cu voi de la începutul evenimentului pînă la final, este important ca voi să vă simțiți confortabil cu fotograful și să fiți pe aceeași lungime de undă.

6. De ce este importantă fotosesia Pre wedding?

    Sesiunea foto prewedding este o ședință foto care se face înaintea evenimentului. Ea are cîteva scopuri, în primul rînd veți putea vedea în realitate cum lucrează fotograful vostru și puteți obține un rezultat înaintea evenimentului, astfel veți fi siguri că la nunta voastră veți avea fotografii, care la sigur o să vă placă, și în același timp va fi o experiență bună pentru voi, mai ales dacă pînă acum nu ați avut ocazia să faceți sedințe foto.